Skoči na glavno vsebino

V torek, 10. 10. 2023, smo na OŠ Kuzma, v sklopu meseca oktobra – meseca požarne varnosti, ki letos poteka pod sloganom: »Požar v naravi«, izvedli vajo evakuacije. O sloganu meseca požarne varnosti so se učenci pogovarjali v sklopu ur spoznavanja okolja in starejši učenci v sklopu oddelčnih ur.

Učenci in vsi strokovni ter tehnični delavci so stavbo OŠ pravilno zapustili oziroma evakuirali, za slednje smo potrebovali tri minute in eno sekundo, kar je zadovoljiv čas. Tim OŠ Kuzma za prvo pomoč ni imel dela, saj poškodovanca nismo na srečo ni bilo.

Ob tej priložnosti so nas obiskali gasilci iz PGD Gornji Slaveči in poveljnik GZ Kuzma, gospod Alojz Krpič, ki nam je vsem še enkrat razložil, kako mora potekati evakuacija, kaj storiti, če pride do požara, poškodb … in še, da evakuacija lahko poteka v vseh javnih objektih in ne samo zaradi požara, ampak tudi zaradi poplav,  plazov …. Tudi ravnateljica, Jasminka Krpič, je vse prisotne lepo pozdravila in pohvalila izvedbo vaje.

Vaja je uspela, vsi pa upamo, da bomo tudi naprej izvajali samo vaje, da do požara ali kakšne druge naravne nesreče ne bo prišlo.

Dostopnost