Skoči na glavno vsebino

V življenju je sto petdeset let dolgo obdobje. Enako velja tudi za šolstvo. To je čas, v katerem se marsikaj spremeni in na novo razvije. Organizirana oblika šolstva v krajih sedanje občine Kuzma je zaživela šele v 2. polovici 19. stoletja, pod okriljem takratne Madžarske države.

10. maja 2024 ob 17.00 uri, smo na OŠ Kuzma obeležili 150-letnico šolstva, ki smo jo proslavili s posebno slovesnostjo, ki je potekala na šolskem igrišču pri OŠ Kuzma.

Za začetek nas je nagovorila ravnateljica, Jasminka Krpič, ki je poudarila, da je kuzemska šola rasla iz skromnih začetkov, ko so posamezni zanesenjaki prenašali svoje znanje na mlajše rodove. Danes se trudi preteklih generacij odraža v tem, da se šolstvo pri nas vseskozi razvija.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister za vzgojo in izobraževanje Republike Slovenije, gospod dr. Darjo Felda, ki je izrazil veselje, da so učitelji, učenci in ostali zaposleni na šoli vključeni v raznovrstne aktivnosti in projekte, s katerimi skrbijo tako za razvoj šole in kraja kot tudi za medgeneracijsko povezanost.

Na slovesnosti so nam spodbudne besede namenili še župan Občine Kuzma, gospod Jožef Škalič, predstojnica enote Zavoda za šolstvo Murska Sobota, gospa Darja Farič Klemenčič ter poslanec državnega zbora iz Pomurja, gospod Damijan Zrim.

Vse skupaj pa so s kulturnim programom popestrili otroci iz vrtca Kuzma ter učenci OŠ Kuzma, ki so se predstavili s plesnim, pevskim, recitatorskim, glasbenim in dramskim programom. Ob jubileju smo izdali tudi zbornik in obesek.

Vsi, strokovni in tehnični delavci in seveda učenci ter učenke smo ponosno proslavili to izjemno obletnico in obljubili, da bomo tudi v prihodnje skupaj gradili temelje znanja, modrosti in dobrih odnosov v kraju in šoli v Kuzmi.

Konec slavnostne prireditve so glasbeno in pevsko popestrili še člani mladega narodno-zabavnega ansambla Vrhovi, ki prihajajo iz naših krajev.

Koordinatorica programa: Irena Grašič Arnuš

Dostopnost