Skoči na glavno vsebino

SPREJEM UČENCEV V ŠOLSKO SKUPNOST UČENCEV

Petek, 11. 10. 2024, je bil za naše prvošolce prav poseben, saj so postali del Šolske skupnosti učencev naše šole.

Četrto šolsko uro so se učenci 1. a razreda zbrali v svoji lepo urejeni učilnici na posebnem dogodku – sprejemu v Šolsko skupnost učencev OŠ Kuzma. Učence je ta dan čakala posebna naloga – ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA. Najprej smo se oblekli nato pa jih je pred šolo čakalo pismo, v katerem je pisalo, da do skritega zaklada pridejo le tako, da opravijo vseh 8 nalog. Poiskati so morali pismo za pismom in v vsakem pismu so morali najprej opraviti nalogo nato pa jih je navodilo vodilo do naslednjega pisma. Mislite, da so našli vsa pisma in so naloge uspešno opravili? Seveda. In kaj je bil skriti zaklad? TORTA! Sprejemu so se pridružile razredničarka Katja Šafer, socialna pedagoginja Suzana Farič, ravnateljica Jasminka Krpič in mentorica šolske skupnosti učencev Martina Černi.

Učenci so za konec morali podati slavnostno obljubo, na kar so prejeli obljubo in fotografijo iz 1. šolskega dne tudi v dar. Fotografije s sprejema prvošolcev pa bodo poskrbele, da nam bo dogodek še dolgo ostal v lepem spominu.

Vsem čestitamo!

Mentorica Šolske skupnosti učencev na OŠ Kuzma Martina Černi

TEDEN OTROKA

Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in je potekal od 7. do 13. oktobra, smo se osredotočili na temo Otrok, nepopisan list. Ob tej priložnosti smo se vprašali: ali lahko najdemo kakšne vzporednice med otroštvom nekoč in danes? Na prvi pogled bi rekli, da težko; toliko se je spremenilo – tehnologija, način vzgoje, tempo življenja. Edino, kar ostaja enako, je samo bistvo “biti otrok”.

Na naši šoli smo se odločili, da smo otroke popeljali nazaj v preteklost in se spraševali kako je biti otrok v letu 2024 in kako je bilo biti otrok nekoč. Pripravili smo jim različne aktivnosti v katerih so, kot so povedali sami, zelo uživali.

(več …)
Dostopnost