Skoči na glavno vsebino

Gibanje je osnovna človekova potreba. Sodoben in hiter način življenja je povzročil, da je sedenje postalo del našega vsakdana. Zato je NUJNO, da gibanje postane del dnevne rutine slehernega posameznika. 

Gibanje vpliva na razvoj telesa, kosti, na mišice, na razvoj motoričnih in finomotoričnih sposobnosti, na zadovoljstvo s telesnim izgledom, samopodobo, samozavest ter samostojnost. Vpliva na splošno dobro počutje in zdravje, varuje pred prekomerno telesno težo in debelostjo, pozitivno vpliva na razvoj kognitivnih sposobnosti. Preko gibanja se naučimo, da so za doseganje uspeha potrebni odločnost, disciplina ter odrekanje. Gibalno aktiven mladostnik si hitreje in lažje zapomni učno snov, lažje sledi pouku ter ima boljšo sposobnost koncentracije.  Otrok in mladostnik, ki se bo redno in zadostno gibal, bo tudi bolj verjetno aktivni življenjski slog prenesel v odraslo dobo. 

Seveda pa je priporočljivo, da se gibamo tudi odrasli, kajti s tem si krepimo zdravje, ohranjamo dobro počutje  in smo preprosto bolj fit….

Dnevnik prehranjevanja

Knjižica receptov

Koledar aktivnosti

VAJE 1. TEDEN – 4. TEDEN

Dostopnost